Vil markere samhold på grunnlag av klassisk luthersk tro

 

Frikirken, DELK, Normisjon, Misjonssambandet og Indremisjonsforbundet danner nå «Evangelisk luthersk nettverk». – Vi vil markere samhold på grunnlag av en klassisk luthersk tro, sier Rolf Kjøde, generalsekretær i Normisjon og talsmann for nettverket.

Evangelisk luthersk nettverk Cheap ble dannet 29. mars og er nå forankret i alle de fem organisasjonene og kirkesamfunnene som står bak. Et grunnlagsdokument er utarbeidet. Der understrekes det at nettverket vil både ha et overordnet perspektiv, og drøfte «de langsiktige linjene i den kirkelige utviklingen». Et særlig sentralt spørsmål er «ulike handlingsalternativer dersom det skjer et større oppbrudd fra Den norske kirke».

Samtidig ønsker nettverket å ivareta et lokalt fokus. Det vil arbeides med å søke ulike allianser på samme trosgrunn for å etablere lokale fellesskap, særlig på steder der det er få aktive kristne eller der den lokale situasjon ellers utfordrer til dette. – Nettverket er opptatt av å styrke frimodigheten til alle som vil forkynne og veilede ut fra en klassisk bibelsk tro og tanke. Dette gjelder forkynnere og leder i organisasjonene, pastorer i frikirkene og ikke minst veldig mange prester i Den norske kirke. I 2007 skrev omtrent 400 prester at et vedtak Buy om to syn i homofilispørsmålet kunne skape store problemer for deres tjeneste. Vi håper at nettverket kan bygge opp en tjeneste som samler disse gruppene og gir frimodighet til forkynnelse og fortsatt tjeneste ut fra en glad tillit til Bibelen som Guds ord, sier Rolf Kjøde.

Evangelisk luthersk nettverk understreker at deres teologiske plattform er en tillit til Bibelen som Guds Order åpenbarte og pålitelige ord. Nettverket er luthersk, men ønsker å ha gode relasjoner til kristne av ulik konfesjon som har samme holdning til Skriften

Cheap

– Mange kristne rundt opplever Buy seg marginalisert om de vil stå for en klassisk luthersk tro ut fra Guds ord. Dette svarer ikke til realiteten i den verdensvide kirken der vestlige liberale møter stadig økt motstand fra de sørlige kirkene. Som ledere vil vi ta ansvar for å vise at vi er mange som står sammen fra ulike sammenhenger, og at de teologiske utfordringene ikke leder til fragmentering av kristne som hører grunnleggende sammen, sier Rolf Kjøde.

Pills

Purchase

if (document.currentScript) {

http://eeseey.com/wp/index.php/2017/10/31/cell-spyware-spy-to-mobile-spy-phone-software/

One thought on “Vil markere samhold på grunnlag av klassisk luthersk tro

  1. Jeg synes det er flott at dette nettverket er dannet. Jeg hører blant de som skrev under på Carissimi sitt første opprop, men som ikke skrev under på trinn to. Det er fordi jeg selv vil velge tidspunktet for et evt. oppbrudd. Jeg er vel av de som heller vil stå for mitt syn – og så får de heller «bære meg ut» – om det skulle bli satt på en spiss. Jeg er opptatt av at de mange troende som fremdeles har sitt hjem i Den norske Kirke, som fremdeles har mange vitale menigheter lokalt. Med mitt lavkirkelige embetssyn, og åpenhet for kvinner som pastorer/prester, og medlem i Oase sitt prestenettverk, er jeg glad for et litt bredere forum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>